Gratis Mindfulness CD att ladda ner

Mindfulness för sinne, kropp och hjärta

Varsågoda, här finns en CD med mindfulnessövningar för nedladdning helt gratis. (högerklicka på länkarna och välj ”spara länk som” för att ladda ner övningarna)

 

1. Andrumsmeditation 6 minuter (ladda ner)

2. Kroppsscanning 22 minuter (ladda ner)

3. Sittande meditation 20 minuter (ladda ner)

4. Mindfulness och Compassion 15 minuter (ladda ner)

5. Kroppsscanning 37 minuter (ladda ner)

6. Sittande meditation 38 minuter (ladda ner)

 

Instruktioner till mindfulnessövningarna:

Klä dig gärna i bekväma, löst sittande kläder när du gör de här guidade meditationerna. Till de sittande mindfulnessövningarna kan du sitta på en stol eller på en kudde/meditationspall på golvet. Om du sitter på en stol så ha gärna fotsulorna i kontakt med golvet. Känn att du sitter stadigt och grundat.

Sitt bekvämt, med rak rygg och låt axlarna sjunka ner och få slappna av. Ögonen kan du ha slutna eller mjukt öppna. Har du dem öppna så kan du titta ner mot golvet eller på en tom vägg 1-2 meter framför dig.

Till de liggande mindfulnessövningarna, ligg bekvämt på ett liggunderlag, eller en yogamatta (du kan prova sängen också men den kan ofta vara lite för mjuk så att du riskerar att somna…). Lägg gärna en filt över dig så att du inte fryser.

Den här CD:n med guidade meditationer är helt gratis, vi tycker att det är viktigt att alla kan få tillgång till dessa mindfulnessövningar.

Dela den här artikeln:

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *